Verzet Arcelor-aandeelhouders

Brussel, 20 okt. Een minderheidsgroep van aandeelhouders van Arcelor wil een verzoek indienen in Luxemburg om een vergadering te blokkeren die noodzakelijk is voor de afronding van de fusie tussen Arcelor en Mittal. ”We dienen ons verzoek de komende dagen in”, zei woordvoeder Bruno de Kerviler van de minderheidsgroep gisteren. Het Europese Arcelor en het Indiase Mittal kondigde vorig jaar aan te willen fuseren tot `s werelds grootste staalconcern. Aandeelhouders van Arcelor accepteerden in 2006 een overnamebod van 26 miljard euro van Mittal Steel na een woeste overnamestrijd. Ongeveer 6 procent van de aandeelhouders besloot zijn stukken niet aan te bieden. Het staalconcern biedt de minderheidsaandeelhouders acht van zijn aandelen voor zeven in Arcelor aan, vorig jaar was het nog elf aandelen voor zeven in Arcelor. De aandeelhouders vinden de ruilverhouding nu te laag.