Twee doden na crash vliegtuigjes Lelystad

Bij een botsing met twee vliegtuigjes in de lucht bij Lelystad zijn gistermiddag twee mensen om het leven gekomen. Een vierpersoons Cessna 172R stortte neer en brandde uit. De twee inzittenden kwamen om het leven. Het andere vliegtuig maakte een geslaagde noodlanding.

Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. Het is nog onduidelijk hoe de vliegtuigjes met elkaar in botsing konden komen.

De Cessna was eigendom van vliegclub Rotterdam. Een van de twee omgekomen vliegers was lid van de club. Het vliegtuig dat de geslaagde noodlanding maakte is van het type Fuji. Het kwam in een akker terecht. De twee inzittenden konden het vliegtoestel op eigen kracht verlaten.

Getuigen meldden dat het verongelukte toestel bij het landen in aanraking was gekomen met het andere vliegtuig, waarbij de achterromp van de Cessna afbrak en het toestel in brand vloog.