Terence Blanchard: A Tale of God’s Will

Terence Blanchard: A Tale of God’s Will (Blue Note (0946 3 91532 2 0) ****-

Terence Blanchard:A Tale of God’s Will(Blue Note (0946 3 91532 2 0)

Hij volgt hetzelfde traject als collega-trompettist Wynton Marsalis: New Orleans-Art Blakey-Columbia/Sony en daarna Blue Note.

Bij dat label gaat Blanchard (1962) nu door waar hij gebleven was; met muziek voor al of niet bestaande films, onder meer voor regisseur Spike Lee. Die filmde ook moeder Blanchard na de Katrina-ramp waarbij Terence voor deze plaat ‘Dear Mom’ componeerde.

Ook de rest van het repertoire is van Blanchard en zijn band; pianist Aaron Parks, saxofonist Brice Winston, bassist Derrick Hodge en drummer Kendrick Scott. Dezelfde muzikanten als op Flow uit 2005 maar op deze nieuwe cd doet ook het klassieke Northwest Sinfonia mee.

Dat duwt de zaak soms in de richting van kitsch maar het grootste deel van de 71 minuten is prima sfeermuziek. Enkele stukken, waaronder ‘Levees’, zijn zelfs zo goed dat ze kunnen wedijveren met het beste van de Porgy and Bess-versie van Miles Davis& Gil Evans die inmiddels bijna een halve eeuw oud is.

FRANS VAN LEEUWEN