Televisie Film van de dag

Mildred Pierce. Deze even klassieke als venijnige vermenging van film noir en melodrama begint met een moord. Het levenloze lichaam van de rijke playboy Monte (Zachary Scott) wordt gevonden in het huis van Mildred Pierce, een rol waarvoor Joan Crawford de enige Oscar uit haar carrière won. Ze speelt een liefdevolle moeder die zich opwerkt tot succesvol zakenvrouw om de toekomst van haar dochters veilig te stellen. Een van haar dochters (Ann Blythe) is hebzuchtig, en heeft het zowel op het geld als de minnaar van haar moeder voorzien. Het verhaal wordt in flashbacks verteld door Mildred Pierce – die gekleed in een elegante bontjas kalm wegloopt van de plaats van delict. Cameraman Ernest Haller zorgde voor pakkende beelden vol slagschaduwen en verregende straten uit ongebruikelijke hoeken. Naar het boek van detectiveschrijver James M. Cain. (Michael Curtiz, 1945, VS), BBC2, 14.30-16.15u.

André Waardenburg