Radio Voorkeur

Verre Verwanten. Vanuit het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek. Het gewone leven van militairen en burgers tijdens de Slag om Arnhem in september 1944 staat centraal in dit museum. Hoe leefden de Britse, Poolse en Duitse militairen, maar ook de Nederlandse burgers, tijdens Operatie Market Garden, de strijd om de verkeersbrug over de Rijn bij Arnhem? In deze uitzending de verhalen van de mensen die daarvan getuige waren. En Wybo Boersma, oud-directeur van het Airborne Museum, voert de luisteraar in en rond het museum terug naar de oorlogsdagen. Radio 5, 14.00-14.45u.

NPS Opera Live. Luigi Cherubini’s Medea gaat over de tragische Medea, die haar eigen kinderen doodt om haar echtgenoot Jason te treffen nadat hij haar heeft verlaten. De opera bevat grote soloscènes voor de sopraan in de titelrol, vertolkt door Elzbieta Szmytka. Verder met het Koor van de Nationale Reisopera en het Gelders Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend. Productie van de Nationale Reisopera, opgenomen op 8 september 2007 in de Twentse Schouwburg te Enschede. Radio 4, 19.00-23.00 uur, www.radio4.nl