Radio Voorkeur

O.V.T. Een verslag van de Nacht van de Geschiedenis met o.a. de schrijver van het beste historische boek van het afgelopen jaar. Verder een portret van het Twentse dorp Vroomshoop, ooit een dorp van turfstekers, dat begin jaren 80 het hoogste werkloosheidspercentage ter wereld had. Radio 1, 10.04-12.00u.

Opium. Acteur Sabri Saad el Hamus vertelt over de hoofdrol die hij speelt in het stuk De Arabier van Amsterdam bij theatergroep De Nieuw Amsterdam. Verder het ensemble Frommerman, dat bestaat uit vijf zangers en een pianist. Zij vertolken de swingende muziek van de legendarische close-harmonygroep Comedian Harmonists uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Ook livemuziek van zanger en tekstschrijver Thé Lau. Radio 1, 19.04-20.04u.

Verum Bonum Pulchrum. Conservator Saskia van Haren over de expositie Het geheim van Polen in het museum Catharijneconvent in Utrecht, waar middeleeuwse topstukken uit het Nationaal Museum in Warschau te zien zijn. Verder aandacht voor middelnederlandse bijbelvertalingen. Radio 5, 23.00-0.00u.