Jeroen Brouwers

Jeroen Brouwers Literatuur Volgende maand ontvangt Jeroen Brouwers de Prijs der Nederlandse Letteren voor zijn gehele oeuvre. Deze week werd dat oeuvre uitgebreid met een nieuwe roman: Datumloze dagen, de monoloog van een vader over zijn zoon en over hemzelf. In deze roman is namelijk nadrukkelijk een charmeur aan het woord. [...] Brouwers laat zijn held dit charme-offensief uitspreken met de virtuositeit die je van een Tzumprijswinnaar verwacht. [...] De behaagzucht van de verteller in Datumloze dagen is ook Brouwers niet geheel vreemd. Belangrijker is dat Brouwers ook in deze roman weer door de taal dartelt alsof hij alles voor het eerst ontdekt.Arjen Fortuin, 19 oktober 2007 Datumloze dagen is verschenen bij Atlas en kost € 18,50.

Volgende maand ontvangt Jeroen Brouwers de Prijs der Nederlandse Letteren voor zijn gehele oeuvre. Deze week werd dat oeuvre uitgebreid met een nieuwe roman: Datumloze dagen, de monoloog van een vader over zijn zoon en over hemzelf.

In deze roman is namelijk nadrukkelijk een charmeur aan het woord. [...] Brouwers laat zijn held dit charme-offensief uitspreken met de virtuositeit die je van een Tzumprijswinnaar verwacht. [...] De behaagzucht van de verteller in Datumloze dagen is ook Brouwers niet geheel vreemd. Belangrijker is dat Brouwers ook in deze roman weer door de taal dartelt alsof hij alles voor het eerst ontdekt.Arjen Fortuin, 19 oktober 2007

Datumloze dagen is verschenen bij Atlas en kost € 18,50.