Honden-antidepressivum

Illustratie Studio de Leijer Leijer, Jeroen de

Voor de gemiddelde hondenbezitter is het hartverscheurend om zijn jankende en blaffende hond thuis achter te laten. Voor de Amerikaan die een hond met verlatingsangst heeft, is er goed nieuws: een paar maanden geleden kwam een speciaal antidepressivum voor honden op de markt. Het recentelijk goedgekeurde medicijn Reconcile bevat dezelfde bestanddelen als het alom bekende Prozac en blijkt, na uitvoerige tests, een positief effect op honden te hebben: na het slikken van de pillen vonden ze het ineens niet meer moeilijk om alleen te worden gelaten. Dat Amerikanen steeds meer geld uitgeven aan hun hond is de farmaceutische industrie niet ontgaan. De fabrikant van Reconcile, Eli Lilly, heeft sinds kort een aparte tak die zich alleen maar op medicijnen van gezelschapsdieren richt. Ook de concurrentie zit niet stil, zo bracht Pfizer eerder dit jaar een tweetal hondenmedicijnen op de markt. Het eerste, Slentrol, helpt tegen overgewicht – een interessante markt, want bijna de helft van de Amerikaanse honden is te dik. Het andere medicijn heet Cerenia en helpt honden die kampen met wagenziekte.

marvin jacobs

    • Marvin Jacobs