Hollanders in beeld

Hollanders in beeld Beeldende kunst Het Mauritshuis bracht zestig Hollandse portretten bijeen van dertig schilders uit de Gouden Eeuw, waaronder Rembrandts portret van Jan Six, dat zelden wordt uitgeleend. De opstelling is ongeveer chronologisch, zodat de ontwikkeling in stijl goed te volgen is. „Dat er vooral oude bekende werken hangen wil niet zeggen dat er geen verrassingen zijn. Restauraties en combinaties werpen nieuw licht op bekende schilderijen. [...] Hollanders in beeld is gewoon een tentoonstelling die iedereen moet gaan bekijken. Hier hangt echt de top van wat Nederlandse schilders vermochten.” Roelof van Gelder, 19 oktober 2007. T/m 13 jan in het Mauritshuis, Den Haag. Catalogus 29,95.

Het Mauritshuis bracht zestig Hollandse portretten bijeen van dertig schilders uit de Gouden Eeuw, waaronder Rembrandts portret van Jan Six, dat zelden wordt uitgeleend. De opstelling is ongeveer chronologisch, zodat de ontwikkeling in stijl goed te volgen is.

„Dat er vooral oude bekende werken hangen wil niet zeggen dat er geen verrassingen zijn. Restauraties en combinaties werpen nieuw licht op bekende schilderijen. [...] Hollanders in beeld is gewoon een tentoonstelling die iedereen moet gaan bekijken. Hier hangt echt de top van wat Nederlandse schilders vermochten.”

Roelof van Gelder, 19 oktober 2007.

T/m 13 jan in het Mauritshuis, Den Haag. Catalogus 29,95.