Hamilton ontsnapt aan straf op circuit

Hamilton ontsnapt aan straf op circuit SAO PAULO, 20 okt. McLaren-autocoureur Lewis Hamilton, hier peinzend in de pits, haalde gisteren in Sao Paulo opgelucht adem. De 22-jarige Brit kreeg geen straf voor de overtreding van het bandenreglement tijdens de vrije training voor de Grote Prijs van Brazilië. Wel moet zijn formule-1-renstal een boete van 15.000 euro betalen. Ook diende McLaren afstand te doen van de regenbandenset die illegaal was gebruikt. Hamilton, die morgen de jongste wereldkampioen uit de formule 1-historie kan worden, reed in de vrije training met twee setjes regenbanden, terwijl maar één set is toegestaan. Ook Jenson Button en Takuma Sato moesten zich voor hetzelfde vergrijp verantwoorden.Foto Reuters McLaren Formula One driver Lewis Hamilton of Britain peers out through the pit wall towards the track during the second free practice at the Interlagos racetrack in Sao Paulo October 19, 2007. The final F1 race of the season, the Brazilian Grand Prix, will take place here on October 21. REUTERS/Victor Caivano/Pool (BRAZIL) REUTERS