Coppola haalt uit

Aan de acteursreputaties van Al Pacino, Jack Nicholson en Robert De Niro twijfelt niemand. Niemand, behalve regisseur Francis Ford Coppola. In een interview in het Britse blad GQ haalt hij hard uit naar de drie. De Niro, Pacino en Nicholson hebben volgens Ford Coppola al lang geleden hun passie verloren en drijven nog voornamelijk op hun vroegere successen. „Ze rusten op hun lauweren en hebben gebrek aan ambitie”, zei Coppola, die met Pacino en De Niro de Godfather-films opnam. „Pacino wilde altijd theater doen. Hij wilde Shakespeare doen, Peer Gynt. Maar hij leeft er maar op los, net als de andere twee.”

Vooral Jack Nicholson krijgt in GQ een veeg uit de pan. „Hij heeft een gemeen trekje”, aldus Coppola. Volgens hem zou De Niro nog wel „hongerig” kunnen zijn naar een rol die hem aanstond, maar Nicholson niet meer. „Hij heeft macht, geld, en meisjes. Hij heeft wel iets weg van Marlon Brando, maar Brando ging wel door een paar zware periodes.” Coppola roemde jonge acteurs, die zich totaal opofferen voor een rol. „De Niro, Pacino en Nicholson hebben die drang niet meer. De drang om geweldig te zijn.” (AP)