Britse economie groeit 3,3 procent

Londen, 20 okt. De Britse economie is in het derde kwartaal met 0,8 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal, toen de groei ook 0,8 procent bedroeg. Vergeleken met een jaar eerder groeide de economie van Groot-Brittannië met 3,3 procent, de sterkste groei in drie jaar. Dat maakte het Britse bureau voor de statistiek gisteren bekend. Analisten gingen uit van een groei met 0,7 procent op maandbasis en 3,1 procent op jaarbasis. De groei werd aangejaagd door de dienstensector. Die nam met 1 procent in omvang toe, dankzij de horeca, de detailhandel en de transportsector. De industriële productie liet een tragere groei zien, van 0,8 procent in het tweede kwartaal naar 0,2 procent. De financiële sector liet voor het tweede achtereenvolgende kwartaal een groei optekenen van 1,7 procent.