Bloot & dood

www.cofanifunebri.it

Maak jij je ook zo druk over hoe je doodskist eruit komt te zien? Ik in ieder geval wel. Dagelijks breek ik mijn hoofd over de vraag of ik voor de donkere eik of lichte berk moet gaan. Toch voel ik me niet geroepen om ooit in zoiets te gaan liggen. Want ik háát bomen en ik wil niet zómaar een kissie. Cofani Funebri heeft de oplossing.

Dit bedrijf, dat handelt in doodskisten, aanstekers en andere uitvaartbenodigdheden, geeft nu ook een kalender uit. Niet zomaar een Donald Duck- of Playboyscheurkalender, omdat je, zo luidt je vaste smoes, „toch moet weten welke datum het is”, maar een kalender waar mooie vrouwen nóg mooiere doodskisten berijden.

Een blonde trekt soepeltjes haar shirtje over haar borsten terwijl ze naast een lichtbruine kist van wilgenhout knielt. Een andere hottie ligt naakt naast het doodskistmodel ‘Padre pio’, terwijl ze onder een Amerikaanse vlag kruipt. Wat wil je nog meer? Drie vliegen in één klap! Een kalender waar je de data op bij kunt houden, vrouwen om naar te kijken en doodskisten om van te kwijlen. Je weet maar nooit wanneer je dood neervalt. En als dat gebeurt, heb jij nu vast een passend model kist gevonden. Memento mori mensen, memento mori.

Saro Lozano Parra (18)