Bennink: `Groot deel 80 miljoen naar goede doelen`

Rotterdam, 20 okt. Bestuursvoorzitter Jan Bennink van Numico zal het geld dat hij verzilvert bij de verkoop van het babyvoedingsconcern aan het Franse Danone niet voor zichzelf houden. ”Daarvan blijft uiteindelijk niets over”, zegt hij vandaag in een vraaggesprek met het Financieele Dagblad. ”Een stukje gaat naar mijn kinderen, de rest gaat naar goede doelen”, zegt hij daarin. Er is veel ophef ontstaan over de 80 miljoen euro die Bennink aan ontslagvergoeding en vooral aan verzilvering van aandelen en opties toucheert als hij volgende maand opstapt. Bennink zegt zich te ergeren aan de discussies over zijn beloning. ”Afgunst is typisch Nederlands”, zegt hij in het FD. ”In de rest van de wereld krijg ik complimenten voor de job die ik heb gedaan.”