Touch-test

Archos 605 Wifi of iPod Touch?

Twee mediaspelers met draadloze netwerkverbinding, allebei met een aanraakscherm en allebei 299 euro: de iPod Touch en de Archos 605 Wifi lijken aan elkaar gewaagd te zijn. Welke speler moet je nu met Sinterklaas cadeau geven/krijgen? De iPod Touch werkt met een bijzondere interface en is in feite een uitgeklede iPhone. Met 16 GB flash opslag is de Touch wel een stuk krapper dan de Archos, die tot 160 GB kan opslaan. Het scherm van de Archos is bovendien groter dan dat van de nieuwe iPod. (11 centimeter beelddiagionaal en 9 centimeter). Toch weet Apple’s nieuwe muziekspeler te overtuigen: de Touch is flinterdun, heeft een prettiger bediening en reageert sneller dan de Franse concurrent. Het scherm van de Archos (800x480 pixels, dvd-kwaliteit) is prachtig, maar weerkaatst meer licht dan het kleinere Touch-scherm.

Marc Hijink

Bekijk een video van de test op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink