Televisie Voorkeur

actualiteiten

EénVandaag. Een gang vol rollators, gejaagde verplegers, pestgedrag en nauwelijks eigen spullen. De verhuizing naar een verzorgingshuis leidt bij mensen vaak tot depressiviteit en andere psychische problemen. De GGZ in Amersfoort biedt ouderen een ‘overlevingscursus’. Ned.1, 19.20-18.35u.

Gesprek met de minister-president. Ned.1, 18.35-18.45u.

Netwerk. Portret van de tweeling Lech en Jaroslaw Kaczynski, president en premier van het jonge EU-land Polen, dat vlak voor de verkiezingen staat. Gesprekken met de hoofdredacteur van Newsweek Polska Michal Kobosko, cartoonist Szczepan Sadurski en met de Pools/Nederlandse acteur Redbad Kllijnstra over o.a. postcommunisme, neokapitalisme en katholicisme. Ned. 2, 20.25-20.50u.

Nova. Jonge Marokkanen, burgemeester Cohen van Amsterdam en Tweede Kamerlid Fred Teeven (VVD) praten over de beste manier om relschoppende Marokkanen, zoals die in de Amsterdamse wijk Slotervaart, aan te pakken. Ned. 2, 22.15-23.00u.

informatief

Ik ben er weer. Serie programma’s over mensen die hun ziekte en daaropvolgende WAO overwonnen. MarkJan Tichler (36) is politieagent. Dan blijkt dat hij manisch-depressief is. Hij kan door zijn ziekte niet meer terug naar zijn baan, wordt afgekeurd en eervol ontslagen. Sinds 1 juli van dit jaar werkt hij zestien uur per week. MarkJan slikt nu drie verschillende medicijnen en die werken goed. Over de toekomst is hij nog erg voorzichtig. Ned.2, 19.50-20.25.u.

De leugen regeert. Aandacht voor de berichtgeving van het Radio 1-programma Argos, dat meldde dat al in 2002 Nederlandse commando’s in Afghanistan vochten zonder toestemming van de politiek. Reconstructie van de ‘scoop’. Verder legt de hoofdredacteur van dagblad De Limburger in een reportage uit hoe het overlijdensbericht van een oud-politicus in Venlo in de krant kwam. Dat bleek een pijnlijke fout. De prominente inwoner van Venlo is ernstig ziek maar leeft nog. Ned. 2, 21.20-22.00u.

Wo is meine Familie? Over de zoektocht van het Duitse Rode Kruis naar mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog als vermist werden opgegeven. ARD. 21.45-22.30u.

Newsnight review. Cultureel discussieprogramma is vandaag voornamelijk gewijd aan het Filmfestival van Londen. Presentator Martha Kearney ontvangt gasten. BBC 2, 0.00-0.35u.

praatprogramma

De wereld draait door. Jan Siebelink steekt de loftrompet over het boek De gelukkige klas van Theo Thijssen, Peter R. de Vries verklaart waarom hij zich dit seizoen in zijn misdaadprogramma op cold cases stort en een gesprek met Emile Hartkamp, de man achter de successen van Frans Bauer, Jannes en Marianne Weber. Getekende cartoon van Fokke en Sukke. Marc Marie Huijbregts is tafelheer bij Matthijs van Nieuwkerk. Ned.3, 19.30-20.25u.

Pauw & Witteman. Gast is o.a. zanger Rob de Nijs. Hij wordt 65 jaar, zit 45 jaar in het vak en er verschijnt een biografie over hem. Henk Kamp, ex-minister van Defensie en nu lid van de Tweede Kamer voor de VVD, vertelt over zijn kapotte knie die inmiddels is hersteld en over de ontwikkelingen binnen de VVD. Zangeres Wende Snijders vertelt over haar nieuwe theatershow. Ze zingt ook een nummer. Ned. 1, 23.00-23.55u.

Fridaynight with Jonathan Ross. Praatprogramma met als gasten popgroep Take That, de befaamde radio- en televisiepresentator Sir Terry Wogan, de komische acteur Peter Serafinowicz en Engelands beste vrouwelijke voetballer, Kelly Smith. BBC 1, 23.35-0.35u.

amusement

Ranking the stars. Bekende Nederlandse mannen krijgen vragen voorgelegd over zichzelf en over elkaar. Ned. 3, 20.25-21.15u.

De Lama’s. Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Jeroen van Koningsbrugge improviseren. Ned.3, 21.15-22.00u.

Tequila. Humoristische scènes opgenomen met de verborgen camera. Met o.a. Edo Brunner en Tina de Bruin, Ned.3, 22.00-22.30u.

De vloer op: Wie is de baas? Acht acteurs improviseren in het Bimhuis met als thema actuele problematiek. Met Pierre Bokma, Leopold Witte, Jacob Derwig en Saskia Temmink. Ned.2, 23.23.30u.

Draadstaal. Satirisch programma waarin Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven zich ergeren aan, verbazen over en lachen om tijdloze thema’s. Ned. 3, 23.55-0.30u.

sport

RTL Voetbal. Rechtstreeks verslag van de eredivisiewedstrijd De Graafschap-Sparta Rotterdam en een vooruitblik op de wedstrijden van het weekeinde. RTL 7, 20.20-22.45u.