Televisie Overige films

The Road Trip (Todd Philips, 2000, VS). Vulgaire tienerkomedie annex roadmovie over vier studenten gaat uiteraard vooral over seks. Ook met Tom Green. RTL5, 20.30-22.20u.

The Ring Two (Hideo Nakata, 2005, VS). Eind jaren 90 maakte Nakata furore met de Ringu-cyclus, over een moorddadige videoband. Amerikaanse remakes konden niet uitblijven en voor het tweede deel werd Nakata zelf aangetrokken. Teleurstelling troef. De videoband is nog altijd dodelijk, de geesten nog altijd springlevend en onderzoeksjournaliste Naomi Watts mag het allemaal nog een keer meemaken. Minder van hetzelfde. Net5, 22.30-0.30u.

* In This World (Michael Winterbottom, 2002, Engeland). Als documentaire gedraaide reis van twee Afghanen naar Londen, geïnspireerd door berichten over het Dover-transport, waarbij 58 Chinezen stikten. De film blijft op wonderbaarlijke wijze zweven tussen drama en document. Dat zal zeker te maken hebben met het feit dat de hoofdrolspelers ex-vluchtelingen zijn die min of meer hun eigen reis overdeden. België 2, 23.50-1.20u.

* Grosse Pointe Blank (George Armitage, 1997, VS). John Cusack speelt een huurmoordenaar die zowel voor een schoolreünie als voor zijn werk in een suf stadje moet zijn. Aanstekelijke kruising tussen Peggy Sue Got Married en een Tarantino-film neemt zowel de psychische nood van de hoofdpersoon als de spectaculaire aspecten van zijn beroep tamelijk serieus. Ook met Alan Arkin en Dan Aykroyd. BBC1, 0.35-2.20u.

* L’adversaire (Nicole Garcia, 2002, Fr./Zwits./Sp.). Psychologische thriller over werkloze man (Daniel Auteuil) die voor familie en vrienden al jarenlang de schijn ophoudt een chirurg te zijn. De film velt geen oordeel over deze gekwelde en belaagde man. Zelfde roman leidde eerder tot andere Franse film: L’emploi du temps . Ned.2, 1.00-3.10u.