Televisie Film van de dag

Ludivine Sagnier in Swimming Pool (François Ozon, 2003, F). Swimming Pool (2003, Francois Ozon)

Swimming Pool. Sarah (Charlotte Rampling) is een Britse schrijfster die naar Frankrijk trekt om in het zomerhuis van haar uitgever in afzondering aan een nieuw boek te werken. Haar werk wordt verstoord door haar huisgenoot (Ludivine Sagnier), die rookt, drink, vrijers meeneemt en aan het zwembad hangt. De aan een writer’s block lijdende Sarah put haar inspiratie uit de verhalen van Julie. Ze projecteert haar verlangens op Julie en fantaseert over haar persoonlijkheid. Haar oorspronkelijke onverschilligheid en zelfs ergernis jegens Julie slaat om in een ziekelijke nieuwsgierigheid zodra ze beseft dat ze met Julie goud in handen heeft voor haar nog te schrijven boek. In haar drang naar materiaal voor dat boek, steelt ze zelfs Julies dagboek om er passages uit over te nemen. Ozon speelt vervolgens een meesterlijk spel met wie eigenlijk de touwtjes in handen heeft.(François Ozon, 2003, F), Ned. 2, 23.20-1.00u.

André Waardenburg