Ruim 10 miljoen euro verlies voor Ajax

Amsterdam. Voetbalclub Ajax heeft vorig seizoen een groter nettoverlies geleden dan in het seizoen ervoor. Het verlies liep op van 6,6 miljoen euro naar 10,4 miljoen euro. Dat maakte de club gisteren bekend. De netto-omzet kwam uit op 64,9 miljoen euro, 12,8 procent minder dan het seizoen ervoor. Het operationele resultaat kwam uit op een verlies van 1,4 miljoen euro tegen 7,0 miljoen positief het jaar ervoor. De club wijt de daling van de resultaten aan het missen van de lucratieve Champions League. Dit jaar speelt Ajax weer niet mee in de Champions League. De club is ook uitgeschakeld in het UEFA-Cuptoernooi en verwacht daarom opnieuw een operationeel verlies. Ajax rekent wel op een nettowinst door de miljoenenverkopen van Babel, Sneijder en De Mul.