Reggaester Lucky Dube vermoord in Johannesburg

JOHANNESBURG, 19 OKT. De Zuid-Afrikaanse reggaester Lucky Dube is gisteravond bij een overval in Johannesburg vermoord. Dube had net zijn zoontje afgezet toen gewapende mannen hem onder vuur namen, waarschijnlijk om zijn auto te stelen. Dube nam in zijn carrière meer dan twintig albums op, waaronder Rasta's never die en Think about the Children. Hij was de enige Zuid-Afrikaanse artiest die een platendeal kreeg bij bij het Amerikaanse soullabel Motown records, maar succes buiten Zuid-Afrika bleef uit. Dube is de derde artiest in korte tijd die het slachtoffer wordt van Zuid-Afrika`s misdaadprobleem. Zanger en componist Taliep Petersen - wiens musical Ghoema momenteel door Nederland toert - werd eind vorig jaar thuis vermoord. In april 2006 werd acteur Brett Goldin het slachtoffer van een nooit opgeloste moord, vlak na de opnames van de film Crazy Monkey.