Radio Voorkeur

Desmet Live. Paul Frentrop over zijn boek Tegen het idealisme. Eenbiografie van Pierre Vinken, waarin ook een overzicht van wat in de tweede helft van de twintigste eeuw speelde in het zakenleven, de literatuur, de kunst en de wetenschap. Max Pam selecteert krantenberichten die interessant zijn voor goddelozen. De paneldiscussie gaat over de Nederlandse missie in Uruzgan met o.a. publicist Stephan Sanders, historicus Amanda Kluveld, NRC Handelsblad-journalist Marc Chavannes en Ingeborg Takken, humanistisch geestelijk raadsvrouw. Radio 5, 18.05-19.50u.

NPS Kunststof. Saxofonist Candy Dulfer over haar tv-programma Candy Meets… haar muzikale vrienden en haar nieuwe album Candy Store. Radio 1, 19.05-20.00u.

De avonden. Gesprek met regisseur Erik de Bruyn over zijn film Nadine. Nadine is een carrièrevrouw: succesvol, onafhankelijk en ambitieus. Maar ze is ook single, de veertig gepasseerd en nog steeds kinderloos. Met haar biologische klok als tijdbom begaat ze een even impulsieve als extreme daad. Televisiemaker Lieselot Terryn bespreekt The Sound of Music. Radio 6, 20.00-22.00u.