Play Art

Play Art Play Art, of ‘speelkunst’ is een kunststroming waarbij je gevraagd wordt deel te nemen aan het kunstwerk in plaats van er alleen naar te kijken. Dat kan zijn door er af te glijden, zoals je hier ziet bij Golum, een kunstwerk van Niki de Saint-Phalle. Maar het kan ook door met kleine acrobatenpoppetjes te spelen, zoals in het kunstwerk van Alexander Calder, dat Circus heet. Je maakt dan je eigen circus door zelf een verhaaltje te bedenken. Daardoor is dit kunstwerk voor elk mens weer anders. De kunstwerken van Tinguely vallen dus niet alleen onder ‘kinetische kunst’, zoals je in het stuk hiernaast hebt gelezen, maar ook onder Play Art. Op Play Art willen kunstenaars je nieuwsgierigheid wekken en je creatief laten zijn. (Foto www.playart.com) Bekijk de lijst van Play Art kunstenaars op www.playart.org en maak de Heart Puzzle van Sven Eisenhardt Golem FOTO: www.playart.org

Play Art, of ‘speelkunst’ is een kunststroming waarbij je gevraagd wordt deel te nemen aan het kunstwerk in plaats van er alleen naar te kijken. Dat kan zijn door er af te glijden, zoals je hier ziet bij Golum, een kunstwerk van Niki de Saint-Phalle. Maar het kan ook door met kleine acrobatenpoppetjes te spelen, zoals in het kunstwerk van Alexander Calder, dat Circus heet. Je maakt dan je eigen circus door zelf een verhaaltje te bedenken. Daardoor is dit kunstwerk voor elk mens weer anders. De kunstwerken van Tinguely vallen dus niet alleen onder ‘kinetische kunst’, zoals je in het stuk hiernaast hebt gelezen, maar ook onder Play Art. Op Play Art willen kunstenaars je nieuwsgierigheid wekken en je creatief laten zijn. (Foto www.playart.com)

Bekijk de lijst van Play Art kunstenaars op www.playart.org en maak de Heart Puzzle van Sven Eisenhardt