Olmert naar Poetin over `dreiging` Iran

Jeruzalem, 19 okt. De Israëlische premier Ehud Olmert heeft zich gisteren tijdens een bliksembezoek aan Moskou ingespannen president Vladimir Poetin overreden nieuwe sancties tegen Iran te steunen in verband met de Iraanse weigering zijn verrijkingsprogramma te bevriezen. Olmert zei vandaag in Jeruzalem ”bemoedigd” te zijn teruggekeerd en de indruk te hebben dat beide landen ”dezelfde perceptie hebben van de Iraanse nucleaire dreiging”. Poetin bezocht eerder deze week Iran. Eerder daarvoor zei hij geen bewijs te hebben van een Iraans nucleair wapenprogramma. Rusland en China zijn niet enthousiast over nieuwe sancties. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Livni, vertrekt morgen naar Peking om China ertoe te bewegen nieuwe sancties niet te blokkeren.