Leden Servische militie opgepakt

Belgrado, 19 Okt. in Servië zijn vanochtend vier mannen aangehouden die verdacht worden van misdaden tegen Kosovo-Albanezen in 1999 in de plaats Podujevo. De mannen waren lid van de beruchte Servische militie de Schorpioenen en werden aangehouden in Sremska Mitrovica, in het noordwesten van het land. Eerder al werden leden van de Schorpioenen veroordeeld wegens de moord op moslims in Bosnië en gewelddadigheden tegen Albanezen in Kosovo. De Europese Unie heeft de toenadering van Servië tot de EU afhankelijk gesteld van de mate waarin de Servische autoriteiten erin slagen om op te treden tegen ingezetenen die verdacht worden van oorlogsmisdaden. Volgende week rapporteert Carla del Ponte, hoofdaanklager van het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag over de voortgang van de samenwerking door Servië met het tribunaal.