Koude nachten

Het weekeinde verloopt rustig en droog en ook begin volgende week is er geen regen in zicht. Tijdens helder weer kan het ’s nachts behoorlijk afkoelen. Vandaag vielen er enkele buitjes.

Maar dankzij een krachtig hogedrukgebied op de Noordzee is het vannacht wel overal droog en bovendien wordt het uiteindelijk helder. Met weinig wind gaat het dan in een groot deel van het land een graadje vriezen. Dat is voor het eerst deze herfst het geval. In het oosten kan het nog 2 graden worden.

Morgen begint op de meeste plaatsen met lichte vorst. In de middag wordt het tussen 10 graden in Zuid-Limburg en 13 aan de noordwestkust. Verder zal het zonnig zijn, alleen de noordelijke provincies hebben met enkele wolkenvelden te maken. Het blijft droog. Er waait een hooguit matige wind, rond kracht 3, uit richtingen tussen noord en oost.

Zondag ligt het hogedrukgebied boven Nederland. Daardoor blijft het droog en rustig oktoberweer. Op enige hoogte worden wolkenvelden aangevoerd, waardoor de nacht naar zondag minder koud zal verlopen dan komende nacht. De temperatuur blijft dan waarschijnlijk (ruim) boven nul.

Zondag overdag schijnt de zon af en toe en wordt het maximaal 12 tot 14 graden, in het oosten en Limburg 10 of 11. Maandag, dinsdag en woensdag schijnt de zon geregeld en is het droog. De temperaturen komen dan weer iets lager uit dan zondag.