KNVB in gesprek met Blatter over WK voetbal in 2018

ZEIST, 19 okt. De Nederlandse en Belgische voetbalbond hebben op 14 november een gesprek met voorzitter Sepp Blatter van wereldvoetbalbond FIFA, waarbij een mogelijke kandidatuur van beide landen voor de organisatie van het WK voetbal in 2018 aan de orde zal komen. De KNVB onderzoekt momenteel met steun van het kabinet of het mogelijk is om in dat jaar de WK naar Nederland te halen. In dat gesprek zullen tevens de plannen die Blatter vorige week lanceerde aan de orde komen. In het huidige systeem van de FIFA roteert het WK elke vier jaar naar een ander werelddeel. Dat moet volgens Blatter anders. Hij pleit ervoor dat de markt wordt opengegooid, waarbij de WK in 2018 aan de hoogste bieder wordt toegewezen. ”Als elke Nederlander nu tien euro stort, dan zijn we met 160 miljoen in de pot goed op weg”, schrijft directeur betaald voetbal Henk Kesler op de website van de KNVB.