Groenste dorp ligt bij de Waal

Groenste dorp ligt bij de Waal Beek-Ubbergen, 19 okt. Een voormalig klooster in Beek-Ubbergen. Het Gelderse dorp is uitgeroepen tot het groenste dorp van Nederland in de groencompetitie Entente Florale 2007. Uden, Noord-Brabant, mag zich komend jaar de groenste stad van Nederland noemen. Beek-Ubbergen mag zich volgens de jury „terecht” als oudste dorp van Nederland ‘De Groene Schouwburg aan de Waal’ noemen. En, schrijft de jury, Uden is een ware groene parel in Noordoost-Brabant. De twee winnende gemeenten vertegenwoordigen Nederland volgend jaar in de internationale Entente Florale, waaraan door twaalf Europese landen wordt deelgenomen. Bij de steden werd Apeldoorn tweede en Weesp derde. In de categorie ‘dorpen en kleine steden’ ging de tweede plaats naar Helvoirt en de derde plaats naar Oudewater. Minister Gerda Verburg (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, CDA) overhandigde de prijs aan de winnaars. Foto Flip Franssen Nederland, Beek, 18-10-2007 Het dorp beek ubbergen. De gemeente is uitgeroepen tot de groenste van Nederland. Het ligt voor een deel op een heuvelrug, stuwwal met prachtige bossen en waterlopen. Op de foto voormalig klooster de Refter, waar een woon/werk gemeenschap in is gehuisvest. Foto: Flip Franssen Franssen, Flip