een weekeinde vol sport

De Ronde van Lombardije had de laatste grote wielerkoers van Michael Boogerd moeten worden. Door een knieblessure moest hij afzeggen. Zondag rijdt hij wel in Valkenburg, op de Cauberg. Aan het criterium doen veel toprenners en prominenten mee: „Hoe ik het doe zie ik nog wel. Maar ik ga daar zeker een rondje over het parcours fietsen”, aldus Boogerd. De koppelkoers in Valkenburg is voor iedereen toegankelijk.

Ronde van Lombardije (live) Ned 1, zat 15.00 uurCriterium van Valkenburg, zon vanaf 14.00 uur

Zondag met het bord op schoot voor de tv voor de spannende ontknoping van het Formule 1-seizoen. Nog drie coureurs maken kans op de wereldtitel. Hamilton begint de GP van Brazilië als klassementsleider, de Brit heeft vier punten voorsprong op Alonso en zeven op Raikkonen.

Formule 1 GP Brazilië, RTL 7, 17.55 uur

Elke vrijdagavond zendt RTL 7 een eredivisieduel live uit: vanavond De Graafschap-Sparta. Feyenoord, Ajax en PSV spelen op zaterdagavond.

Eredivisie Live, RTL 7, vrij 20.20 uur, Eredivisie samenvattingen, RTL 4, zat 22.35 uur en zon 19.00 uur

In Engeland zijn ze in de ban van het rugby. De sport heeft zelfs voetbal vorige week in populariteit op het internet verslagen. Morgenavond is Zuid-Afrika de tegenstander in de WK-finale. Het duel is live te zien vanaf de bank thuis, maar ook tussen de Engelsen in de Ierse pubs.

Finale WK rugby, Ned 1, zat 20.48 uur www.rugbyworldcup.com

Langs het Rijksmuseum op het Museumplein, door het Vondelpark, langs de Amstel, en het Olympisch Stadion als start- en eindpunt: geen sightseeingtour, maar de Marathon Amsterdam.

Marathon van Amsterdam, Ned 1, zon 10.15 uur, www. ingamsterdammarathon.nl

Dit weekeinde vindt in Alkmaar de EK baanwielrennen plaats. Kaarten zijn nog verkrijgbaar aan de kassa.

EK Baanwielrennen, www.sportpaleis-alkmaar.nl/ek2007

In het Topsportcentrum in Almere wordt het Badminton Dutch Open gespeeld. Van de Nederlandse deelnemers bereikten onder anderen Yao Jie en Eric Pang gisteren de kwartfinales. De finales zijn zondag vanaf 12.00 uur.

Dutch Open Badminton, www.dutchopen.nl