Dé filmkus uit de jaren vijftig

Dé filmkus uit de jaren vijftig Suffolk. Er ging een schokgolf door de bioscopen. Toen de gisteren overleden actrice Deborah Kerr in de film From here to Eternity (1953) gepassioneerd met Burt Lancaster op het strand van Hawaï lag. In de film is ze een overspelige echtgenote met een heimelijke affaire met Lancaster. Aan de vooravond van Pearl Harbor. De scène op het strand, een milde versie naar de roman van James Jones, is een van de meest beroemde én controversiële liefdesscènes uit die tijd. Actrice Deborah Kerr overleed op 86-jarige leeftijd in het Engelse Suffolk. Ze leed aan de ziekte van Parkinson. Kerr, die aanvankelijk vooral optrad in kleine theaters en voor legertroepen tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd zesmaal genomineerd voor een Oscar, maar viel nooit in de prijzen. In 1994 werd ze onderscheiden met een ere-Oscar voor haar belangrijke bijdrage aan de filmindustrie. Tot op de dag van vandaag is de scene inspiratiebron van veel filmregisseurs. Zo is de romantische kus van Meg Ryan en Tom Hanks aan het einde van Sleepless in Seattle een directe verwijzing naar de scene uit An affair to Remember uit 1957 die Meg Ryan eerder in de film zit te bekijken. In 1969 zette Kerr een punt achter haar filmcarrière: ze vond dat er te veel seks in films voorkwam. Foto AP/Columbia Pictures **FILE**Burt Lancaster kisses Deborah Kerr passionately in a beach scene in the 1953 film "From Here To Eternity." Kerr, who shared one of cinema's most famous kisses, has died in Suffolk, eastern England, her agent said Thursday, Oct. 18, 2007. She was 86.(AP Photo/Columbia Pictures) Associated Press

Er ging een schokgolf door de bioscopen. Toen de gisteren overleden actrice Deborah Kerr in de film From here to Eternity (1953) gepassioneerd met Burt Lancaster op het strand van Hawaï lag. In de film is ze een overspelige echtgenote met een heimelijke affaire met Lancaster. Aan de vooravond van Pearl Harbor. De scène op het strand, een milde versie naar de roman van James Jones, is een van de meest beroemde én controversiële liefdesscènes uit die tijd.

Actrice Deborah Kerr overleed op 86-jarige leeftijd in het Engelse Suffolk. Ze leed aan de ziekte van Parkinson. Kerr, die aanvankelijk vooral optrad in kleine theaters en voor legertroepen tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd zesmaal genomineerd voor een Oscar, maar viel nooit in de prijzen. In 1994 werd ze onderscheiden met een ere-Oscar voor haar belangrijke bijdrage aan de filmindustrie.

Tot op de dag van vandaag is de scene inspiratiebron van veel filmregisseurs. Zo is de romantische kus van Meg Ryan en Tom Hanks aan het einde van Sleepless in Seattle een directe verwijzing naar de scene uit An affair to Remember uit 1957 die Meg Ryan eerder in de film zit te bekijken.

In 1969 zette Kerr een punt achter haar filmcarrière: ze vond dat er te veel seks in films voorkwam.