Brandgevaarlijke dierenkop

Brandgevaarlijke dierenkop De Schotse beeldhouwer David Mach heeft een heleboel dierenkoppen gemaakt. Een Lynx, een giraffe, een tijger, een bruine beer,...allemaal van lucifershoutjes. David Mach maakt beelden door al bestaande dingen bij elkaar te voegen. Dat noem je ook wel assemblage. Je zou kunnen zeggen, het nadeel van kunstwerken maken van lucifers is wel dat het erg brandgevoelig is. Maar dat is hier juist de bedoeling. David steekt zijn dierenkoppen ‘per ongeluk - expres’ in de fik. Dat kun je maar één keer doen. David noemt dit Performance Art - Kunst waarbij een kunstenaar voor publiek een voorstelling geeft. (foto:AFP) une visiteuse regarde une oeuvre intitulée "Tiger" et réalisée en 2000 par l'artiste David Mach, le 24 octobre 2002 à la porte de Versailles à Paris, dans le cadre de la 29e édition de la Foire internationale d'art contemporain (FIAC), qui se tiendra jusqu'au 28 octobre prochain. AFP PHOTO FRANCOIS GUILLOT A woman looks at a piece by Scottish artist David Mach named "Tiger" 24 October 2002 during the 29th FIAC (international contemporary art fair) in Paris. AFP

De Schotse beeldhouwer David Mach heeft een heleboel dierenkoppen gemaakt. Een Lynx, een giraffe, een tijger, een bruine beer,...allemaal van lucifershoutjes. David Mach maakt beelden door al bestaande dingen bij elkaar te voegen. Dat noem je ook wel assemblage. Je zou kunnen zeggen, het nadeel van kunstwerken maken van lucifers is wel dat het erg brandgevoelig is. Maar dat is hier juist de bedoeling. David steekt zijn dierenkoppen ‘per ongeluk - expres’ in de fik. Dat kun je maar één keer doen. David noemt dit Performance Art - Kunst waarbij een kunstenaar voor publiek een voorstelling geeft. (foto:AFP)