Actie ‘Nederland Leest’ gaat van start

Actie ‘Nederland Leest’ gaat van start Weert, 19 okt. Directeuren van middelbare scholen in Weert en omstreken haalden vanochtend met de bakfiets exemplaren van het boek De Gelukkige Klas van Theo Thijssen op. De actie maakt deel uit van Nederland Leest. De komende maand zullen 957.500 exemplaren van Theo Thijssens roman gratis worden verspreid via bibliotheken en scholen. De organiserende Stichting voor de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek wil met de manifestatie aandacht vragen voor de maatschappelijke relevantie van boeken. Minister Plasterk verrichte de officiële opening in de Openbare Bibliotheek in Den Haag waar hij een (tijdelijk) straatnaambordje Theo Thijssenplein onthulde. Onderwijzer/schrijver Jan Siebelink sprak een lofrede uit over Thijssens boek (te lezen in Boeken, pagina 33). De oplage van De gelukkige klas is hoger dan die van Dubbelspel van Frank Martinus Arion bij de eerste editie van Nederland leest vorig jaar: 725 duizend. (Foto Vincent van den Hoogen) Weert, 19-10-2007; Bibliotheek ; aftrap van "Nederland Leest" waarbij de middelbare scholen van regio Weert het boek "De Gelukkige Klas van Theo Thijssen" gratis krijgen. De directeuren hebben die per bakfiets opgehaald en naar de scholen gebracht. (John Hausmans (r) en Jeffrey Vosssen.) Foto Vincent van den Hoogen Hoogen, Vincent van den