6 Aankleden

Zie de dode beer bewegen

Creatieve T-shirts

www.mudkicking.nl, 25 euro incl. verzendkosten. Te zien bij De Lama’s, ned. 3, 21.20-22.00 uur.

Hoe dood kan een knuffelbeertje zijn? Met schotwond en plasje bloed, beentjes stijf omhoog. Die is dood. De beer prijkt op een van de shirts die je kunt bestellen op mudkicking.nl. Een kunstinitiatief, eerder dan wéér zo’n commerciële T-shirtwebsite. Het is een idee van Marike Knaapen (nrc.next-vormgever en lid van tekenclub Het Harde Potlood) en Noortje de Vreede. Nog (slechts) vier andere T-shirts hebben ze: boormachine met de tekst ‘Booring!’, grote krulsnor (‘shaving is not a crime’), kip (‘kip’) en auto met caravan (zonder tekst). „Kunst moet toegankelijk zijn. Ik heb liever dat mijn werk bij de Hema ligt, dan dat het in het Moma hangt”, aldus Knaapen. Haar werk is te zien op www.stadsgiraffe.nl. En de dode knuffelbeer kun je vanavond zien bewegen op tv: de altijd-andere-T-shirts-dragende Lama Ruben Nicolai heeft ’m aan. (JvG)