1 Herkennen

Faces in Places

Facesinplaces.blogspot.com en www.flickr.com/photos/pickup_stix

Er bestaan talloze blogs vol foto’s van verre vakantiebestemmingen, maar je wordt er niet altijd even vrolijk van. Zeker niet wanneer je zelf de hele zomer in het druilerige Nederland hebt doorgebracht. Fotowebsite Flickr staat er vol mee, en op het eerste gezicht vormt de account van een zekere Jody (Pickup Stix) hierop geen uitzondering. Maar het leukste aan deze account is ongetwijfeld een link naar de blog Faces in Places. Hierop kan je zien hoe een brievenbus je ’s ochtends vriendelijk aankijkt, of hoe een bakstenen muur plots op een wel heel dreigend gezicht kan lijken.

Op Faces in Places worden de leukste foto’s verzameld van alledaagse plekken waarin een gezicht te herkennen valt. Meer dan duizend foto’s kan je hier bekijken, van stopcontacten tot handtassen of zelfs de rits van een jasje. Zelf word je uitgenodigd om je eigen foto’s van grappige gezichten op Faces in Places te plaatsen. Een aanrader, maar wanneer je werkelijk in elke plek of voorwerp een gezicht begint te herkennen, wordt het misschien alsnog tijd om op vakantie te gaan. (TB)