Wim T. Schippers

Wim T. Schippers Wuivend graan, het lang verwachte nieuwe toneelstuk van komisch genie Wim T. Schippers, is een voorstelling in de vorm van een verstoorde lezing. Nauwelijks te kwalificeren als toneelstuk, en dat is een compliment. Van Schippers verwacht je immers geen avondje toneel met een begin, een midden en een eind. Van Schippers verwacht je chaos en anarchie in de geest van Dada en Duchamps. „Een aaneenschakeling van onderbrekingen”, noemt de moderator de lezing Wat doen wij ertoe? die hij voor deze avond heeft georganiseerd. Emeritus hoogleraar prof. dr. Henrik van Woerdekom zou spreken over de evolutie der ethiek. Maar de populaire wetenschapper lijdt aan volledigheidsdrang zodat hij van zijpad naar zijpad door de geschiedenis van de wetenschap dwaalt en slechts tweemaal kort op zijn aanvankelijke onderwerp stuit. Bovendien zitten zijn moeder, zijn nieuwe vriendin, zijn ex en zijn dochter in de zaal. Zij onderbreken de lezing doorlopend met onthullende kritiek op Van Woerdekom, totdat iedereen vechtend en schreeuwend in de coulissen verdwijnt. Schippers en regisseur Titus Tiel Groenestege bieden een enerverende avond met veel verbale humor, subversieve meligheid en aangename slapstick. Titus Muizelaar, als de hoogleraar, heeft de juiste gemoedelijke kwajongensuitstraling om de charmante schuinsmarcheerder tot middelpunt van de avond te maken. Kees Hulst, met snor, speelt zo geestig een bemoeizieke moderator, dat hij de hele voorstelling optilt en meesleept. Hulst toont zich hier de ideale Schippers-speler. Tournee t/m 20 jan. Inl www.humstu.nl. Wuivend graan Foto Ben van Duin Wuivend Graan van Wim T Schippers door Hummelinck Stuurman regie titus Tiel Groenesteege met Titus Muizelaar, Kees Hulst, Nelly Frijda, Raymonde de Kuyper, Anke van 't Hof, Randy Fokke Duin, Ben van

Wuivend graan, het lang verwachte nieuwe toneelstuk van komisch genie Wim T. Schippers, is een voorstelling in de vorm van een verstoorde lezing. Nauwelijks te kwalificeren als toneelstuk, en dat is een compliment. Van Schippers verwacht je immers geen avondje toneel met een begin, een midden en een eind. Van Schippers verwacht je chaos en anarchie in de geest van Dada en Duchamps.

„Een aaneenschakeling van onderbrekingen”, noemt de moderator de lezing Wat doen wij ertoe? die hij voor deze avond heeft georganiseerd. Emeritus hoogleraar prof. dr. Henrik van Woerdekom zou spreken over de evolutie der ethiek. Maar de populaire wetenschapper lijdt aan volledigheidsdrang zodat hij van zijpad naar zijpad door de geschiedenis van de wetenschap dwaalt en slechts tweemaal kort op zijn aanvankelijke onderwerp stuit. Bovendien zitten zijn moeder, zijn nieuwe vriendin, zijn ex en zijn dochter in de zaal. Zij onderbreken de lezing doorlopend met onthullende kritiek op Van Woerdekom, totdat iedereen vechtend en schreeuwend in de coulissen verdwijnt.

Schippers en regisseur Titus Tiel Groenestege bieden een enerverende avond met veel verbale humor, subversieve meligheid en aangename slapstick. Titus Muizelaar, als de hoogleraar, heeft de juiste gemoedelijke kwajongensuitstraling om de charmante schuinsmarcheerder tot middelpunt van de avond te maken. Kees Hulst, met snor, speelt zo geestig een bemoeizieke moderator, dat hij de hele voorstelling optilt en meesleept. Hulst toont zich hier de ideale Schippers-speler.

Tournee t/m 20 jan. Inl www.humstu.nl.