Vier jaar geëist voor hulp gijzeling

Arnhem, 18 okt. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag bij het gerechtshof in Arnhem vier jaar cel geëist tegen V.B., omdat hij in 2003 hulp bood bij de vluchtpoging uit een Arnhemse rechtszaal die eindigde in een schietpartij. De rechtbank veroordeelde hem eerder voor zijn betrokkenheid bij dit misdrijf tot 3,5 jaar cel. B. gooide volgens justitie een gaspistool over de muur van het huis van bewaring in Arnhem dat later bij de ontsnappingspoging werd gebruikt. De gevangene die wilde ontsnappen, wist met behulp van het gaspistool een parketwacht zijn vuurwapen afhandig te maken. Daarmee gijzelde de gedetineerde vervolgens de Arnhemse officier van justitie gedurende twee uur. De politie schoot de gijzelnemer dood. De aanklager raakte ernstig gewond.