Thrillerschrijfster Esther Verhoef met ‘Close-up’ genomineerd voor de Publieksprijs

Thrillerschrijfster Esther Verhoef met ‘Close-up’ genomineerd voor de Publieksprijs Gert Jan de Vries Toeval bestaat niet in de boeken van Esther Verhoef. Alles moet gezien of doorleefd worden. Verhoef won prijzen en behaalde on-Nederlandse oplagen. Vanzelfsprekend is dat allerminst, want Verhoef is een grillig auteur die meermalen van genre wisselde. Staan in de grimmige soldatenboeken rond de sinistere wraakengel Sil Maier wapens, voertuigen en gewelddadige afrekeningen centraal, in het andere genre, de oestrogeenthriller, begint een gezin in Frankrijk aan de hedendaagse idylle: een eigen chambre d’hôte. Gaat in Chaos, gepubliceerd onder het pseudoniem Escober, een geflipte oorlogsveteraan ten onder aan zijn wanen, in Close-up kiest hoofdpersoon Margot – beschadigd na een relatie – eindelijk voor zichzelf. ,,Ik ben altijd vrij jongensachtig geweest, ook in mijn manier van denken. Ik hou van goede auto’s en vind technische kennis erover ook belangrijk. Het hoeft geen opzichtige auto te zijn, maar wel een met een sterke motor, tienduizend airbags en een stevige veiligheidskooi. De kleur is voor mij niet belangrijk.” Esther Verhoef (foto uitgever) den bosch schrijfster esther verhoef foto rien zilvold Zilvold, Rien

Toeval bestaat niet in de boeken van Esther Verhoef. Alles moet gezien of doorleefd worden. Verhoef won prijzen en behaalde on-Nederlandse oplagen. Vanzelfsprekend is dat allerminst, want Verhoef is een grillig auteur die meermalen van genre wisselde. Staan in de grimmige soldatenboeken rond de sinistere wraakengel Sil Maier wapens, voertuigen en gewelddadige afrekeningen centraal, in het andere genre, de oestrogeenthriller, begint een gezin in Frankrijk aan de hedendaagse idylle: een eigen chambre d’hôte. Gaat in Chaos, gepubliceerd onder het pseudoniem Escober, een geflipte oorlogsveteraan ten onder aan zijn wanen, in Close-up kiest hoofdpersoon Margot – beschadigd na een relatie – eindelijk voor zichzelf.

,,Ik ben altijd vrij jongensachtig geweest, ook in mijn manier van denken. Ik hou van goede auto’s en vind technische kennis erover ook belangrijk. Het hoeft geen opzichtige auto te zijn, maar wel een met een sterke motor, tienduizend airbags en een stevige veiligheidskooi. De kleur is voor mij niet belangrijk.”