Televisie Voorkeur

De Stokstraat in Maastricht staat tegenwoordig bekend als winkelstraat, maar in de jaren vijftig waren de huizen in de Stokstraat krotten en heerste er soms bittere armoede bij de families die er woonden. Bewoners van toen halen herinneringen op aan liefde, leed en onderlinge saamhorigheid. Ze werden gedwongen te verhuizen en kijken met gemengde gevoelens terug op de gedaantewisseling van hun straat. Andere tijden: De Stokstaat, Ned.2, 21.30-22.00u. (Foto Wiel Speth)

actualiteiten

EénVandaag. Reportage over de invloed van de zaak Holleeder op de reputatie van de vastgoedwereld waarbij wordt gesproken met vertegenwoordigers uit dat milieu. Verder een reportage over de opvang voor mannen die het slachtoffer zijn geworden van mensenhandel. Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. Reportage over de verkiezingscampagnes met Hillary Clinton, Barack Obama en John McCain. De eerste voorverkiezing vindt traditioneel altijd plaats in het kleine staatje New Hampshire. En ook al strijden andere staten ook om die eerste plaats, de kandidaten weten dat je in New Hampshire moet winnen om de beste kans te maken in de verkiezingsrace. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova / Den Haag vandaag. Reportage over de huidige toestand in de Franse banlieus, die wordt vergeleken met de ontwikkelingen in Nederlandse prachtwijken met integratieproblemen. Verder een verslag over de duikelende huizenprijzen in Las Vegas, een nasleep van de hypotheekcrisis, waarbij volgens deskundigen het dieptepunt nog moet komen. En tweede, laatste deel van reportage over de lozing van giftig afval in Ivoorkust door de Probo Koala, een jaar geleden. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

Spraakmakers. Gesprek met programmamaker Frans Bromet. Het Gesprek. 19.00-20.00u.

De wereld draait door. Ondernemer Roel Pieper vertelt dat hij een Syberisch kolenveld heeft gekocht, de Vlaamse seksuologe Goedele Liekens presenteert haar nieuwe boek Ons seksboek, presentatrice Wendy van Dijk vertelt o.a. over haar nieuwe programma Heel Holland Helpt. Tafelheer Hugo Borst staat Matthijs van Nieuwkerk bij. Ned.3, 19.30-20.30u.

Het gesprek van de dag. Max Christern spreekt met Marc Lammers, de bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam. Het Gesprek, 21.00-22.00u.

Pauw & Witteman. Gasten o.a. Joost Zwagerman, kanshebber op de AKO Literatuurprijs met zijn roman Transito, violiste Janine Jansen die een nieuwe cd uitbrengt: Bach: Inventions & Partita en strafrechtadvocaat Victor Koppe over het Cambodja Tribunaal. Ned.1, 23.10-0.05u.

informatief

De mensen van het vmbo. Leerlingen en docenten van het Minkema College in Woerden, een doorsnee vmbo-school met complexe, herkenbare problemen, worden een jaar lang gevolgd. Deze keer belooft Lydia dat ze niet meer brutaal is, anders wordt ze onherroepelijk uit de prestigieuze schoolmusical gezet. Michiel gaat in therapie om zijn agressie te leren beheersen. Ned.2, 19.25-19.55u.

Babyboom. Honderd stellen of alleenstaanden met een kinderwens worden een jaar op de voet gevolgd. De serie toont hoe de deelnemers deze periode in hun leven beleven. De opnames zijn in januari begonnen met een unieke collectieve zwangerschapstest, waarvan ‘de uitslag’ vanavond is te zien. Ned.1, 20.30-21.25u.

The truth about property. Driedelige reportageserie over de problemen rond het kopen van een huis. Hoe ver gaan potentiële huizenkopers om te krijgen wat ze willen? BBC 2, 21.00-22.00u.

Keuringsdienst van waarde: Klooster. Consumentenprogramma over eten heeft als thema het klooster. Kloosterkaas, kloostervarken, trappistenbier, monnikskruid, abdijbrood. Zijn er nog wel genoeg monniken om het allemaal te brouwen, te bakken en te karnen en te slachten? Of zijn het vooral burgers in een bruine jurk? Ned.3, 22.00-22.30u.

The power of art: Caravaggio - David en Goliath. De serie kunstdocumentaires waarin zeven meesterwerken worden besproken die voor een keerpunt in de kunsthistorie hebben gezorgd begint met Caravaggio, die vond dat religieuze kunst niet zozeer de schepping, maar juist het menszijn van Christus moest laten zien. Canvas, 23.30-0.25u.

documentaire

Holland Doc: Tales from the downside. Documentaire over de jeugd in de voormalige mijnstreek in Zuid-Limburg, waar veertig jaar na dato nog steeds de economische en sociale gevolgen van de sluiting van de mijnen voelbaar zijn. In de punk hardcore metal-muziek uiten velen hun boosheid met als resultaat: de muziek-scene M.O.C. (Mijnstreek Oost Crew). Ned.2, 22.50-23.50u.

Weit mehr als Doktorspiele: Was tun mit jugendlichen Vergewaltigern? Documentaire over seksueel misbruik onder kinderen. ARD, 22.45-23.30u.

amusement

De nieuwste show. Satirisch programma waarin het belangrijkste nieuws op eigenzinnige wijze teruggebracht wordt tot de rauwe essentie. Ned.3, 23.00-23.25u.