Televisie Overige films

The Getaway (Roger Donaldson, 1994, VS). Risicoloze, gladde remake van gelijknamige actieklassieker van Sam Peckinpah uit 1972. Alec Baldwin en Kim Basinger vervingen Steve McQueen en Ali MacGraw als echtpaar dat, na een uit de hand gelopen bankoverval, op de vlucht slaat. RTL5, 20.30-22.45u.

The Ring (Gore Verbinski, 2002, VS). Amerikaanse versie van Ringu (1999). Beide films draaien om een videoband die iedereen doodt die ernaar kijkt. De sceptische journaliste én moeder Naomi Watts gaat op onderzoek uit in een sfeervolle, enge film. Net5, 22.45-0.50u.

Jésus de Montréal (Denys Arcand, 1989, Frankrijk/Canada). Doorzichtige, eigentijdse variant op het evangelie. Hoofdrolspeler in experimenteel relativerende versie van het Passiespel, opgevoerd in Montreal, valt steeds meer samen met zijn personage. Juryprijs in Cannes. Met Lothaire Bluteau. Arte, 20.40-22.40u., nagesynchroniseerd.