Televisie Film van de dag

Scène uit Chasing Liberty met Mandy Moore en Matthew Goode (Andy Cadiff, 2004, VS). CHASING LIBERTY Mandy Moore foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Chasing Liberty. Een van de meest romantische films aller tijden is Roman Holiday. Daarin speelt Audrey Hepburn een prinses die voor een dag al haar verplichtingen ontvlucht en door een journalist, Gregory Peck, wordt rondgeleid in Rome. Chasing Liberty varieert op dit gegeven en leent zelfs de beroemde scooterscène waarin Hepburn bij Peck achterop zit, met haar armen om hem heen - zij het met een iets modernere Vespa. In Chasing Liberty ontsnapt Anna, de dochter van de Amerikaanse president, aan de tientallen mensen die haar bewaken. Het presidentiële gezin is in Praag voor de G8-top, en Anna wil naar de Berlijnse Love Parade. Alleen en incognito. Ze verft het haar en wordt bij haar vluchtpoging bijgestaan door Ben. Dat Ben ook tot haar vaders beveiligingscrew behoort, weet Anna niet. Net zoals Hepburn niet wist dat Peck journalist was.

(Andy Cadiff, 2004, VS), Net5, 20.30-22.45u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg