Televisie Film van de dag

Chasing Liberty. Een van de meest romantische films aller tijden is Roman Holiday. Daarin speelt Audrey Hepburn een prinses die voor een dag al haar verplichtingen ontvlucht en door een journalist, Gregory Peck, wordt rondgeleid in Rome. Chasing Liberty varieert op dit gegeven en leent zelfs de beroemde scooterscène waarin Hepburn bij Peck achterop zit, met haar armen om hem heen - zij het met een iets modernere Vespa. In Chasing Liberty ontsnapt Anna, de dochter van de Amerikaanse president, aan de tientallen mensen die haar bewaken. Het presidentiële gezin is in Praag voor de G8-top, en Anna wil naar de Berlijnse Love Parade. Alleen en incognito. Ze verft het haar en wordt bij haar vluchtpoging bijgestaan door Ben. Dat Ben ook tot haar vaders beveiligingscrew behoort, weet Anna niet. Net zoals Hepburn niet wist dat Peck journalist was.

(Andy Cadiff, 2004, VS), Net5, 20.30-22.45u.

André Waardenburg