Schelle lianenstemmen

cd pop Laïs: The Ladies Second Song Bang! ****

cd pop

Laïs: The Ladies Second Song

Bang! ****

Het Belgische vrouwentrio Lais houdt vast aan een sober instrumentarium. De drie stemmen van Annelies Brosens, Nathalie Delcroix en Jorunn Baueweraerts zijn zo verleidend dat ze de aandacht een cd lang vast weten te houden. Op de nieuwe, zesde cd, The Ladies Second Song, zijn hun stemmen als lianen die in elkaar verslingerd zitten of juist als drie door elkaar kwinkelerende schoolmeisjes. Maar Laïs wordt niet zoet. Er zit een schelle helderheid in hun stemmen die steeds een tintelend effect geeft. Ze schuwen niet de navrante noten en zitten dan gedrieën vast op een heksige toon, zoals in het broeierige Leda and The Swan. Op de achtergrond dansen elektronische dwarse interrupties, die het geheel vrijwaren van uitsluitend folky associaties. Zonder moeite dwalen de stemmen door Engelse, Franse en Vlaamse teksten, waarbij die zang zich transformeert tot klankpatronen die onweerstaanbaar in het geheugen haken.