Radio Voorkeur

Desmet live. Schrijfster Chaja Polak over haar boek Wachten op de schemering. Historicus Jacco Pekelder over de sympathisanten van de Rote Armee Fraktion en over de lessen die kunnen worden getrokken voor de huidige terreurbestrijding. Radio 5, 18.00-19.50u.

De Avonden. Met De gelukkige klas, een hoorspel van Marlies Cordia naar het gelijknamige boek van Theo Thijssen, het boek dat cadeau wordt gegeven aan iedereen die een bibliotheekboek leent, in het kader van ‘Nederland leest’. Componist Merlijn van Twaalfhoven bespreekt de IJslandse singer-songwriter Eivor Palsdottir. Radio 6, 19.00-22.00u.

NPS Kunststof. Gerard Legebeke, redacteur van het VPRO-programma Argos, praat over de rol van de onderzoeksjournalistiek in Nederland. Radio 1, 19.00-20.00u.

Hoe?Zo! Gast is Raymond van Ee, universitair hoofddocent Natuurkunde en Sterrenkunde in Utrecht. Hij onderzoekt in zijn 3D-visie- en navigatielaboratorium de rol die de wil speelt bij het construeren van onze driedimensionale perceptie. Radio5, 21.00-22.00u.