Poep, pies en buitenbeentje

Regie: Peter en Bobby Farrelly. Met: Ben en Jerry Stiller, Malin Akerman, Michelle Monaghan, Rob Corddry. In: 63 bioscopen. *** The Heartbreak Kid (regie Peter en Bobby Farrelly, 2007) Rosenthal, Zade

The Heartbreak Kid.

Regie: Peter en Bobby Farrelly. Met: Ben en Jerry Stiller, Malin Akerman, Michelle Monaghan, Rob Corddry. In: 63 bioscopen. ***

Vrijgezel Eddie Cantrow (Ben Stiller), eigenaar van een sportwinkel in San Francisco, staat van alle kanten onder druk. Zijn grofgebekte vader – gespeeld door Ben Stillers echte vader, komiek Jerry Stiller – vindt dat hij weer eens van bil moet, en zijn al jaren getrouwde vriend Mac roept dat het eens tijd wordt om ook te trouwen, Eddie is toch echt al veertig. Als hij bij toeval een vrouw helpt wier handtasje wordt geroofd, gaat hij overstag. Een beetje tegen beter weten in trouwt hij snel met de ravissante blondine Lila. Tijdens hun huwelijksreis naar Mexico blijkt dat ze verschillen als dag en nacht.

The Heartbreak Kid is een remake van de gelijknamige film van Elaine May uit 1972, naar een scenario van Neil Simon. De nieuwe versie draagt het stempel van de makers, Peter en Bobby Farrelly, bekend van poep- en pieshumor-films als There’s Something About Mary, Kingpin en Dumb & Dumber. Net als in de meeste films van de broertjes Farrelly zit onder deze aanstootgevende laag een lieve film over buitenbeentjes op wie ook heus wel een dekseltje past. Zoals veel moderne komedies gaat het over de angst van kinderlijke mannen om volwassen te worden. Het is beter dan recente Farrelly-films als Shallow Hal en Stuck on You, maar echt superleuk wordt het jammer genoeg niet.