Philip Glass

Philip Glass Het Noord Nederlands Orkest wijdt een uitvoerig festival aan de Amerikaanse minimal music-componist Philip Glass (70), die daarvoor zelf naar Groningen komt. Hoogtepunt wordt de Nederlandse première op 23 oktober van Glass’ nieuwe avondvullende werk Book of Longing. Glass geeft een pianorecital met een selectie uit zijn solo-repertoire. Verder o.a.: Concert Fantasy voor orkest, twee paulenisten en zestien pauken. Philip Glass Festival: 20 t/m 27 okt Groningen. Inl. www.philipglassfestival.nl Foto AP Composer Philip Glass attends the New York Premiere of Notes on a Scandal, held at the Cinema 1 on 3rd Avenue, Monday, December 18, 2006 in New York. (AP Photo/Jennifer Graylock) Associated Press

Het Noord Nederlands Orkest wijdt een uitvoerig festival aan de Amerikaanse minimal music-componist Philip Glass (70), die daarvoor zelf naar Groningen komt.

Hoogtepunt wordt de Nederlandse première op 23 oktober van Glass’ nieuwe avondvullende werk Book of Longing. Glass geeft een pianorecital met een selectie uit zijn solo-repertoire. Verder o.a.: Concert Fantasy voor orkest, twee paulenisten en zestien pauken.

Philip Glass Festival: 20 t/m 27 okt Groningen. Inl. www.philipglassfestival.nl