Michael Boogerd start niet in Ronde van Lombardije

Rotterdam, 18 okt. Wielrenner Michael Boogerd start wegens een knieblessure zaterdag niet in de Ronde van Lombardije. ”Met pijn in het hart”, aldus de 35-jarige Rabocoureur. De Italiaanse najaarsklassieker zou de laatste grote wedstrijd zijn geweest in zijn veertienjarige profcarrière. Boogerd kwam vorige week vrijdag ten val tijdens een training. Hij blesseerde zich ernstig aan de linkerknie en kreeg de dagen erna last van wondroos, een bacteriële infectie. Na een ziekenhuisopname en antibioticakuur probeerde hij gisteren thuis wat te trainen. ”Maar mijn knie doet veel pijn. Dit heeft geen zin.” Zondag is in Valkenburg een afscheidscriterium voor Boogerd, waaraan veel toprenners en prominenten meedoen. ”Hoe ik het doe zie ik nog wel. Maar ik ga daar zeker een rondje over het parcours fietsen.”