Landscapes

Landscapes De Canadese fotograaf Edward Burtynsky maakt onvoorstelbaar mooie foto’s van industriële landschappen: scheepswrakken, fabrieken, stortplaatsen van computeronderdelen. De laatste jaren richt hij zijn aandacht op het zich snel ontwikkelende China. Hij maakt zijn foto’s vanuit engagement met het milieu, maar zijn aanpak is zo esthetisch dat je er even goed een apologie van het door mensen gemaakte landschap in kunt zien. De film volgt hem tijdens zijn werk. Manufactured Landscapes. Regie: Jennifer Baichwal. Met: Edward Burtynsky. In: 15 bioscopen. Manufactured Landscapes (2007) Scene uit film Foto: Cinemien Cinemien

De Canadese fotograaf Edward Burtynsky maakt onvoorstelbaar mooie foto’s van industriële landschappen: scheepswrakken, fabrieken, stortplaatsen van computeronderdelen. De laatste jaren richt hij zijn aandacht op het zich snel ontwikkelende China. Hij maakt zijn foto’s vanuit engagement met het milieu, maar zijn aanpak is zo esthetisch dat je er even goed een apologie van het door mensen gemaakte landschap in kunt zien. De film volgt hem tijdens zijn werk.

Manufactured Landscapes. Regie: Jennifer Baichwal. Met: Edward Burtynsky. In: 15 bioscopen.