Journalist Carl Bernstein schreef een biografie van Hillary Clinton

Journalist Carl Bernstein schreef een biografie van Hillary Clinton Elsbeth Etty De biografie A Woman in Charge is minder kritisch dan ik verwacht had. Door Hillary Clinton te positioneren als een diepgelovige traditionele Democraat die het feminisme heeft afgezworen en bij wie de family values hoog in het vaandel staan, lijkt het zelfs alsof Bernstein haar aanbeveelt als volgende president. „Ha! Vertel dat maar eens aan haar campagneteam. Die lui haten mijn boek, ze zijn er als de dood voor. Ze zeggen dat het geen nieuws bevat, dat het oneerlijk is. Ik wil mensen zelf laten bepalen of Hillary Clinton bij hun levensbeschouwing past. Dat is wat ik verwacht van gedegen journalistiek en van biografieën – die nog altijd het beste uitgangspunt vormen voor het achterhalen van de waarheid.” Wat is Hillary Clintons waarheid? „Ik probeer geen waardeoordelen te vellen. Het enige wat ik beweer is dat haar authentieke idealisme en haar geloof haar belangrijkste kwaliteiten zijn. Jammer genoeg toont ze die te weinig omdat ze bang is zichzelf te laten zien.” © Jorgen Krielen / Amsterdam, 25-06-2007 / Carl Bernstein.

De biografie A Woman in Charge is minder kritisch dan ik verwacht had. Door Hillary Clinton te positioneren als een diepgelovige traditionele Democraat die het feminisme heeft afgezworen en bij wie de family values hoog in het vaandel staan, lijkt het zelfs alsof Bernstein haar aanbeveelt als volgende president.

„Ha! Vertel dat maar eens aan haar campagneteam. Die lui haten mijn boek, ze zijn er als de dood voor. Ze zeggen dat het geen nieuws bevat, dat het oneerlijk is. Ik wil mensen zelf laten bepalen of Hillary Clinton bij hun levensbeschouwing past. Dat is wat ik verwacht van gedegen journalistiek en van biografieën – die nog altijd het beste uitgangspunt vormen voor het achterhalen van de waarheid.”

Wat is Hillary Clintons waarheid?

„Ik probeer geen waardeoordelen te vellen. Het enige wat ik beweer is dat haar authentieke idealisme en haar geloof haar belangrijkste kwaliteiten zijn. Jammer genoeg toont ze die te weinig omdat ze bang is zichzelf te laten zien.”