Jongelui

Vrijdagmorgen twee uur. Tijd om mijn 14-jarige dochter en zes vriendinnen op te halen van een schoolfeest in de binnenstad. Met mijn SUV beland ik in een smal straatje met bars, geparkeerde fietsen en samenscholende jongelui. Bel naar mijn dochter met de vraag waar ik haar kan vinden. Dan duikt er een agente naast me

Vrijdagmorgen twee uur. Tijd om mijn 14-jarige dochter en zes vriendinnen op te halen van een schoolfeest in de binnenstad.

Met mijn SUV beland ik in een smal straatje met bars, geparkeerde fietsen en samenscholende jongelui. Bel naar mijn dochter met de vraag waar ik haar kan vinden. Dan duikt er een agente naast me op, met fietshelm. Blij open ik het raam en vraag de weg naar de disco.

Omstandig legt ze uit waar het is en waarschuwt me voor dronken jongelui in vechtstemming. En ze besluit met: „En nu krijgt u een bekeuring, voor bellen achter het stuur”.

Ik vind dochter, de vriendinnen en kom om drie uur thuis. Met een pesthumeur, dat wel.

Henk van den Berg