Jean Tinguely

Jean Tinguely Zijn voorliefde voor beweging en toeval ontwikkelde Jean Tinguely (1925-1992) in 1952 in Parijs. In de Kunsthal is nu een overzichtsexpositie te zien met zijn bewegende sculpturen, nutteloze machines van afvalmateriaal, affiches en samenwerking met andere kunstenaars. Hoogtepunt is de reusachtige Luminator, een hijskraanarm versierd met schroot en gekleurde lampen, aangedreven door een motor en langzaam draaiend, schommelend en wiegend. Tinguely: Alles Beweegt tot 27 jan in De Kunsthal, Museumpark, Rotterdam. Di-za10-17u, zo11-17u Foto Vincent Mentzel De tentoonstelling " Alles beweegt" van de beeldend kunstenaar Jean Tinguely (1925-1991) in de Rotterdamse Kunsthal. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, 8 oktober 2007 Mentzel, Vincent

Zijn voorliefde voor beweging en toeval ontwikkelde Jean Tinguely (1925-1992) in 1952 in Parijs. In de Kunsthal is nu een overzichtsexpositie te zien met zijn bewegende sculpturen, nutteloze machines van afvalmateriaal, affiches en samenwerking met andere kunstenaars. Hoogtepunt is de reusachtige Luminator, een hijskraanarm versierd met schroot en gekleurde lampen, aangedreven door een motor en langzaam draaiend, schommelend en wiegend.

Tinguely: Alles Beweegt tot 27 jan in De Kunsthal, Museumpark, Rotterdam. Di-za10-17u, zo11-17u