En verder

Feestelijke Zondagen Ter gelegenheid van de tentoonstelling Hollanders in beeld heeft het Mauritshuis 4 feestelijke zondagen georganiseerd. Op zo 21 oktober komt Sacha de Boer, presentatrice van het NOS-journaal, naar het Mauritshuis. Weinigen weten dat zij voordat ze ging presenteren als professioneel fotograaf werkte. Bezoekers kunnen zich van tevoren opgeven om op deze dag een mooie zwart/wit portretfoto op A4 formaat te laten maken. Zondag 28 oktober is er een Familiemiddag waar gastheer Michiel de Ruyter jong en oud ontvangt. Een middag voor allen, met workshops voor kinderen en meer. Kijk voor inlichtingen over de feestelijke zondagen op www.hollandersinbeeld.nl

Polderlicht Drie avonden (19, 20 en 21 okt), van 19u tot 24u, zetten meer dan 20 kunstenaars het Amsterdamse Polderweggebied ‘in een ander licht’. Polderweg, Fronemanstraat, Oranje Vrijstaatkade, Amsterdam Oost/Watergraafsmeer. Toegang: gratis. Inl: www.polderlicht.com

Avondwandeling Natuurmonumenten houdt op 19 okt een avondwandeling in de omgeving van Steile Oever, onderdeel van landgoed Eerde. Tijdens deze excursie met de titel ‘sporen van vroeger’ gaan deelnemers terug in de tijd. De wandeling begint om 19u en duurt een kleine 2 uur. Aanmelden via 035-6559911 & www.natuurmonumenten.nl/agenda

Festival voor de Wind Culturele Zondagen presenteert Festival voor de Wind in Utrecht. Op het programma staan dans, theater, film en acrobatiek in combinatie met oude en nieuwe orgelmuziek. Bijzonder aan deze Culturele Zondag is de presentatie van 4 premières van voorstellingen die speciaal voor dit festival zijn gemaakt. De toegang is gratis. Inl: www.culturelezondagen.nl

Wetenweek Het thema van de 22ste editie is het Topje van de IJsberg, en dan?. In het Allard Pierson museum worden er tijdens deze week, die van 17 t/m 24 oktober plaatsvindt, verscheidene activiteiten georganiseerd die allemaal wat te maken hebben met natuurverschijnselen en natuurrampen, en dan met name de verschijnselen in de oudheid. In de oudheid werden natuurverschijnselen vaak gezien als de hand van de goden. Zo zullen elke dag andere thema's aan bod komen als de Melkweg, natuurrampen, de uitbarsting van de Vesuvius en de overstromingen van de Nijl in Egypte. Deze activiteiten vinden dagelijks om 15u plaats, behalve op maandag.

Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127, Amsterdam Inl www.allardpiersonmuseum.nl