Eer aan zichzelf?

De Nederlandse Iron Lady heeft eieren voor haar geld gekozen; nu ze eindelijk merkt dat ze niet meer gewenst is, stapt ze `zelf` op en begint haar eigen politieke beweging `Trots op Nederland.`

Natuurlijk weet iedereen beter. De dame die verantwoordelijk is voor de val van het vorige kabinet heeft steeds enkel haar eigen belang vooropgesteld en wist van geen wijken. Waar andere ministers opstapten vanwege de beruchte brand in het cellencomplex bij Schiphol, bleef zij weer zitten. Dit nadat ze keer op keer de Kamer verkeerd had voorgelicht en had voorgelogen inzake haar `asielbeleid`, waarbij ze ook herhaaldelijk mensenlevens op het spel zette. Denk aan het terugzenden van mensen naar Iran en Somalië of het doen verstrekken van persoonlijke gegevens aan de Congolese regering. Nu wordt ze zelfs door haar eigen partij uitgespuugd. Dat ze nu doet alsof ze de eer aan zichzelf houdt is niet `recht door zee`, maar hypocriet.

    • J. Verniers Arnhem